KiD1 : Futurehoppii

Singlet · Stara.fi

Kesän lähestyessä kovaa vauhtia on aika jälleen spekuloida hieman tämän vuoden tulevilla kesähiteillä. Yksi potentiaalisimmista veikkauksista voisi olla kotimainen hiphop-artisti KiD1, jonka single Futurehoppii on saanut todella suuren suosion MySpace-sivustolla (kuuntele tästä).

Yhden omakustannelevyn jo aiemmin julkaissut Kid1 julkaisi tämän kappaleen ensimmäisenä maistiaisena toiselta täyspitkältä albumiltaan. Yhdentoista kappaleen levy on määrä julkaista vielä tänä keväänä. Aiemmin mies on toiminut Masquerage-yhtyeen kosketinsoittajana.

Ensikosketus biisiin on ristiriitainen, sillä synasoundi vaikuttaa alkuun liian kirkkaalta ja ehkä siksi jopa hieman rasittavalta. Kidin vokaalien alkaessa tunnelma kuitenkin paranee selvästi ja bridgeen päästyä biisi vaikuttaa jo ensikuulemalta kesähitiltä. Kuuntelukertojen myötä myös kertosäkeen taustalla kuultavaan synasoundiin alkaa hiljalleen tottua, mutta biitti tarvitsisi lisää potkua alapäähän. Kidin flow on varsin toimiva, vaikka kehittämistä on vielä selvästi.

Vokaaleissa on mukana aavistuksen verran liikaa Aste-tyylistä lastentarhapainotusta, mutta kokonaisuus kääntyy kuitenkin voiton puolelle. Tarttuvuuden ja hittikoukun osalta nyt mennään lujaa, sillä biisi jää päähän soimaan kertakuulemalta. Tässä olisi takuuvarma leka, jos soundipuolta ja flowta voisi vielä hieman hioa. Nykyisessäkin muodossa biisi toimii mukavasti ja tulee varmasti soimaan kesän aikana runsaasti.

Pisteet 4/5

HUOM! Tämä kappale on jaossa ilmaiseksi mp3-muodossa yksinoikeudella viihdelehti Staran lukijoille viikolla 21/2010, eli ensi viikolla.