Tuore Facebook-huijaus leviää: ”Sadattuhannet langenneet!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme reilu viikko sitten kuinka Facebook-käyttäjiä huijattiin automatisoiduilla viesteillä siirtymään ulkopuoliselle verkkosivustolle, jossa tietokone joutui hyökkäyksen kohteeksi. Nyt palvelusta on löydetty jälleen uusi huijaus, johon on Sophos-tietoturvatalon mukaan langennut jo satojatuhansia käyttäjiä.

Facebookin valtava käyttäjämäärä on aiheuttanut sen, että virusten ja muiden haittaohjelmien tekijät hakevat nyt uhrinsa yhä enenevässä määrin sieltä. Viime viikonloppuna palvelussa levisi tykkään-nappiin liittyvä huijaus, jossa käyttäjiä houkuteltiin jälleen ulkopuoliselle sivustolle. Huijaukseen langenneet tunnistaa siitä, että heidän profiilissaan on maininta siitä että käyttäjä tykkää esimerkiksi jostain näistä alla olevista asioista:

  • ”LOL This girl gets OWNED after a POLICE OFFICER reads her STATUS MESSAGE.”
  • ”This man takes a picture of himself EVERYDAY for 8 YEARS!!”
  • ”The Prom Dress That Got This Girl Suspended From School.”
  • ”This Girl Has An Interesting Way Of Eating A Banana, Check It Out!”

Näiden linkkien myötä huijaus myös leviää uusille käyttäjille. Linkkiä klikattaessa käyttäjä siirtyy nimittäin tyhjälle sivulle, jossa häntä pyydetään klikkaamaan vielä kerran päästäkseen haluamaansa kohteeseen. Kohteen sijaan selaimeen aukeaa kuitenkin käyttäjän oma Facebook-profiili. Samalla selaimeen on kuitenkin avattu myös huomaamaton iFrame-sivu, joka voi sisältää haittaohjelmia. Asiasta kertoivat MicroPC ja Sophos.