Vuvuzelat vaarantavat jalkapallon MM-kisat – sadat miljoonat kärsivät

Viihdeuutiset · Stara.fi

Äskettäin Etelä-Afrikassa alkaneet jalkapallon MM-kilpailut ovat kohdanneet odottamattoman ongelman, joka aiheutuu stadioneilla käytettävistä tuhansista vuvuzela-torvista. Niiden ääni on pilannut katseluelämyksiä sadoilta miljoonilta katsojilta.

Esimerkiksi Britannian yleisradioyhtiö BBC on ottanut ongelman vakavasti. Kanava on saanut tähän mennessä jo 545 valitusta katsojilta. Se on kuitenkin vain jäävuoren huippu, sillä ääniongelmat vaivaavat useimmissa kotikatsomoissa. Parhaillaan yhtiö selvittää mahdollisuutta suodattaa vuvuzela-torvien ääntä lähetyksestään tietokonepohjaisella ohjelmistolla.

BBC kertoi, että on mahdotonta suodattaa lähetyksestä pois ainoastaan vuvuzela-torvien ääniä vaikuttamatta samalla yleisön ääneen. Torvet ovat vakava ongelma myös paikan päällä stadionilla, sillä niiden metelin voimakkuus voi nousta jopa 130 desibeliin, joka voi aiheuttaa vakavia kuulovaurioita sekä pelaajille että katsojille. Kanava ei ole vielä päättänyt millaisiin toimenpiteisiin se ryhtyy ongelman ratkaisemiseksi.