Tampereen Nuorkauppakamari palkittiin Euroopan parhaana

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tamperelainen nuorkauppakamaritoiminta on saanut merkittävän tunnustuksen 9. – 12.6. järjestetyssä kansainvälisen nuorkauppakamarijärjestön, Junior Chamber Internationalin, eurooppakokouksessa Århusissa, Tanskassa. Tampereen Nuorkauppakamari palkittiin Euroopan parhaana nuorkauppakamarina jo toisena vuotena peräkkäin.

Eurooppakokous kokosi yhteen noin 1 500 nuorkauppakamarilaista ympäri Eurooppaa. Kokouksen teema oli ”Visit Danish Green” ja ohjelmaan kuului yli viisikymmentä koulutusta, seminaaria ja luentoa muun muassa kestävän kehityksen yritysten liiketoimintastrategioille aiheuttamista haasteista.

– On erittäin harvinaista tulla valituksi Euroopan parhaaksi kamariksi toista kertaa peräkkäin. Tämä on Tampereen Nuorkauppakamarille suuri kunnia ja avoin tunnustus laadukkaasti tehdystä työstä, kertoo Tampereen Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Jukka Tanhuanpää.

Kokouksessa järjestettiin myös esiintymis-, puhe- ja argumentointitaitoja kehittävät puhekilpailu ja debattikilpailu. Molemmissa englanninkielellä käydyissä EM-kilpailuissa Suomea edustivat Tampereen Nuorkauppakamarin jäsenet. Suomen finaalipaikka oli lähellä sekä puhe- että debattikilpailussa.

Vuonna 1956 perustettu Tampereen Nuorkauppakamari ry. on 120 jäsenellään Suomen suurin ja yhtäjaksoisesti pisimpään toiminut nuorkauppakamari. Jäsenmäärältään se lukeutuu Euroopan suurimpiin. Maamme menestynein nuorkauppakamari on saavuttanut merkittäviä palkintoja sekä maailmanlaajuisesti että Euroopan tasolla. Tampereen Nuorkauppakamari on palkittu aikaisemmin muun muassa maailman parhaana nuorkauppakamarina vuosina 1997 ja 2001.

Kansainvälinen Nuorkauppakamarijärjestö JCI on nuorten alle 40-vuotiaiden aikuisten kansainvälinen kehittymis- ja kouluttautumisjärjestö, joka pyrkii vaikuttamaan yhteiskuntaan positiivisesti kehittämällä jäsentensä johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä. Kansainvälisellä Nuorkauppakamarijärjestöllä on noin 180 000 jäsentä yli sadassa maassa. Nuorkauppakamarin kansainvälisiä jäseniä ovat olleet esimerkiksi Kofi Annan, Bill Clinton, Jacques Chirac ja Al Gore. Suomessa jäseniä on noin 2 500. Monella merkittävällä suomalaisella yritysjohtajalla ja poliitikolla on nuorkauppakamaritausta.