Kohuväite: Pohjois-Korean MM-futisfanit ovat maksettuja kiinalaisia näyttelijöitä!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Etelä-Afrikassa parhaillaan pelattavissa jalkapallon MM-kilpailuissa on tähän mennessä kohuttu lähinnä paitsiomaalista ja vuvuzela-torvien aiheuttamista vakavista haitoista katsojille niin kotona kuin paikan päällä stadionilla. Nyt vuorossa on seuraava skandaalinkäryinen seikka.

Pohjois-Korea on tunnetusti hyvin tarkka siitä keitä se päästää poistumaan rajojensa ulkopuolelle, ja nyt kisoissa huhutaan etteivät maan fanit olekaan Pohjois-Koreasta. Tiistaina maa pelasi Brasiliaa vastaan, ja pelin aikana brittikommentaattori Martin Tyler pudotti varsinaisen uutispommin joukkueen paikan päällä olevista kannattajista. Hänen mukaansa fanit eivät ole nimittäin todellisia, vaan heidät on maksettu paikalle.

– Meille kerrottiin, että Pohjois-Korean kannattajat eivät ole pohjoiskorealaisia, vaan he ovat tarkkaan valittuja kiinalaisia näyttelijöitä, jotka on lähetetty paikalle esittämään Pohjois-Korean faneja. En ole vielä löytänyt ketään jonka kanssa olisin voinut puhua asiasta, mutta oletan että minulle on kerrottu totuus,

Jo aiemmin verkossa on levinnyt väite, jonka mukaan Pohjois-Korea on maksanut lentoliput kisoihin jopa tuhannelle kiinalaiselle. Kiina ei päässyt tänä vuonna lainkaan mukaan kisoihin.