Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne syytteeseen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Mediakonserni Alma Median kurimus oikeudessa jatkuu. Yhtiö erotti taannoin Lapin kansan päätoimittajaksi nimitetyn Johanna Korhosen tämän seksuaalisen suuntautumisen takia. Asiasta nousi valtava kohu ja siihen ottivat tuolloin kantaa myös monet kansanedustajat ja jopa presidentti Tarja Halonen.

Käräjäoikeus vapautti yllättäen Alma Median syrjintäsyytteistä, mutta hovioikeus korjasi käräjäoikeuden virheellisen tuomion ja tuomitsi mediakonsernin, joka määrättiin maksamaan Korhoselle korvauksia ja oikeudenkäyntikuluja yhteensä 110.000 euroa. Hovioikeuden mukaan Alma Medialla ei ollut hyväksyttäviä syitä toimittaja Johanna Korhosen potkuihin. Tuomion jälkeen ryhdyttiin selvittämään kuka Alma Mediassa oli syyllistynyt syrjintään.

Nyt Helsinkin kihlakunnansyyttäjä on päättänyt, että Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne saa syytteen rikoslain tarkoittamasta työsyrjinnästä. Hovioikeudessa Telanne ilmoitti – muuttaen samalla aikaisempaa kertomustaan – että päätös Korhosen potkuista oli yksin hänen. Hovioikeuden käsittelyyn saakka sekä Telanne että yhtiö olivat kuitenkin kertoneet päätöksen olleen yhtiön hallituksen, mutta tarinaa muuttamalla yhtiön hallitus selvisi syytteestä. Kuuntele tallenne Telanteen todistuksesta hovioikeudessa artikkelin yltä.