Suomalaisohjaaja yhteistyöhön Emmy -voittajan kanssa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalais-amerikkalainen naisohjaaja Tii Ricks käynnistää mittavan yhteistyön Emmy- ja Ayrton Senna Journalism Award –palkinnot voittaneen tuottaja-ohjaaja Richard Wolfin kanssa.

Brasiliaissyntyinen ihmisoikeuksien puolestapuhujana tunnettu Richard Wolf on keskittynyt dokumenteissaan tarkastelemaan erityisesti naisten asemaa yhteiskunnassa sekä sorretussa asemassa olevien ihmisten elämää ympäri maailmaa. Wolfin ohjaamia dokumentteja on nähty muiden muassa BBC:n, CNN:n ja Discovery Channelin ohjelmistoissa.

Yhteistyön tarkoituksena on tuottaa korkealaatuisia dokumenttielokuvia ja televisiosarjoja kansainvälisille markkinoille. Neuvottelut ensimmäisistä tuotannoista ovat jo käynnissä eri televisiokanavien kanssa.

Kolmekymppinen Ricks on nuoresta iästään huolimatta voittanut urallaan jo useita palkintoja työstään. Amerikkalaisen isän ja suomalaisen äidin tytär on saanut Suomen Journalistiliiton KOURA -kunniamaininnan vuosina 2007 ja 2010 parhaista televisio-ohjelmista, ja Ricksin ohjaama musiikkivideo Redraman ja Palefacen Still in Charge -kappaleeseen voitti Vuoden paras uusi musiikkivideo -palkinnon vuonna 2007.