Mikko Tammisen kappale listaykkösenä Etelä-Koreassa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset lauluntekijät Mikko Tamminen ja Risto Asikainen ovat tehneet listahistoriaa maailmalla. Heidän ja ranskalais-englantilaisen Will Simmsin yhdessä kirjoittama kappale Ready or Not on julkaistu korealaisen SHINee-yhtyeen albumilla Lucifer.

Maansa tämän hetken suosituimman poptähden albumi on jo toista viikkoa Etelä-Korean myydyin levy. Itse asiassa Lucifer on listalla sekä ykkösenä että kakkosena, sillä siitä julkaistut kaksi eri versiota pitävät hallussaan listan kahta kärkisijaa. Koskaan aikaisemmin suomalaista teosta ei ole Etelä-Korean listakärjessä nähty.

– Biisi syntyi Music Export Finlandin järjestämässä Song Castle-workshopissa, Mikko Tamminen kertoi Staralle.

Korea on maailman suurin musiikin mobiilimarkkina, ja mobiilimyynnin osuus on yli 90 prosenttia koko digitaalisesta myynnistä. Korea on myös nopeimmin kasvava musiikkimarkkina. SHINee on yksi maan tämän hetken suosituimpia artisteja. K-Pop -artistien levyt ovat listamenestyksiä paitsi kotimaassaan, myös Kiinassa sekä Singaporessa, Taiwanissa ja muualla Kaakkois-Aasiassa.