Hurja Facebook -tempaus: Suomalaismies kävelee 1 457 kilometriä Nuorgamista Hankoon

Viihdeuutiset · Stara.fi

Taannoin Facebook-vetonsa lunastamisen merkeissä otsikoissa ollut Kaivuri-Jukka pääsi juhannuksen jälkeen maaliin minikaivurillaan, ja nyt hän on saanut hengenheimolaisen oululaisesta yrittäjästä. 28-vuotias Toni Hautamäki aikoo nimittäin kävellä koko Suomen läpi Nuorgamista Hankoon.

Kahden pojan yrittäjäisä aikoo samalla toteuttaa lopullisen elämäntapojen muutoksen yhteisöllisyyden voimalla. Kyse on Kävellen elämään -nimisestä projektista, jossa tuetaan samalla Oulun yliopistollisen keskussairaalan osastoa 64, jossa hoidetaan vaikeasti sairaita tehostettua valvontaa tai hoitoa vaativia lapsia ja nuoria. Googlen karttasovelluksen mukaan reitin pituus on peräti 1 457 kilometriä, kun reitti kulkee Oulun, Jyväskylän ja Lahden kautta.

– 12.7.2010 tein sitten lopullisen päätöksen, jonka tarkoitus on muuttaa oman elämäni suunta: Työ ei ole niin arvokasta kuin terveys. Motivaatiota tähän antoi lähipiirissä kuluneen vuoden aikana tapahtuneet vakavat sairastapaukset. Mitäpä sitä ihminen rahalla, jos terveys ei riitä? yrittäjä kirjoittaa verkkosivuillaan.

Hautamäen hurja kävelymatka alkaa Nuorgamista 1. marraskuuta 2010. Ennen reissun alkamista jokaisesta tempauksen Facebook-ryhmään liittyvästä jäsenestä Hautamäki lahjoittaa lyhentämättömänä kaksi senttiä OYS:n osasto 64:n hyväksi. Lahjoituksia voi tehdä myös suoraan Pohjois-Suomen Terveydenhuollon tukisäätiön tilin kautta. Tilinumero on 890087-10353415 ja viestikenttään ”OSASTO 64 – KÄVELLEN ELÄMÄÄN”.