Uskomatonta vääntöä Playboyn kulisseissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman tunnetuin miestenlehti Playboy on parhaillaan kovan bisneskamppailun keskipisteenä. Talousvaikeuksiin jo viime vuonna ajautuneen mediayhtiön omistuksesta on väännetty peistä viime vuodesta saakka, kun Hugh Hefner ajautui törmäyskurssille yhtiön johdon ja omistajien kanssa.

Tiistaina Playboy Enterprises Inc. -yhtiö ilmoitti, että yhtiön hallitus käsittelee parhaillaan Hefnerin ostotarjousta yhtiön osakkeista. Forbes-talouslehden mukaan Hefner haluaa saada koko yhtiön omistukseensa ja poistaa se samalla pörssistä. Hän on tarjonnut yhtiön osakkeesta 5,50 dollaria, jonka mukaan koko yhtiön arvoksi tulee 185 miljoonaa dollaria.

Jo nyt Hufg Hefner omistaa suoraan ja välillisesti yhteensä 70 prosenttia yhtiön A-sarjan osakkeista ja 28 prosenttia B-sarjan osakkeista. Yhtiön hallitus ei ole vielä tehnyt päätöstä siitä suositteleeko se osakkeiden myyntiä Hefnerille esitettyyn hintaan. Tarjous menee tuskin läpi, sillä yhtiön toinen omistaja FriendFinder Networks on sittemmin tarjonnut 6,25 euroa osakkeelta. Playboyn osake noteerataan New Yorkin pörssissä.