Porin tuhoisan festarikaaoksen syy selvisi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään nähtiin Suomen festivaalikesän tähän mennessä ikävin tapahtumasarja, kun Porissa parhaillaan käynnissä olevilla Sonisphere-festivaaleilla syntyi kaaos äkillisen voimakkaan ukkosmyrskyn takia. Myräkässä loukkaantui kymmeniä ihmisiä ja kaksi heistä vakavasti.

Viihdelehti Staran paikan päältä saamien tietojen mukaan paloviranomaiset ovat todenneet tapahtuneeseen syylliseksi ukkosrintamaan liittyneen syöksyvirtauksen, joka on taivaalta alas suuntautuva voimakas ilmavirtaus. Kyse ei siis ollut trombista, joka on pyörremyrskyä muistuttava harvinainen sääilmiö.

Syöksyvirtauksen epäillään osuneen maahan Porin lentokentän liepeillä. Siellä syntyi tuhoja muiden muassa Iron Maidenin ja julkkispromoottori Tom Jacksonin lentokoneille sekä Janne Niinimaan helikopterille, kuten aiemmin uutisoimme. Lentokentältä syöksyvirtaus on jatkanut matkaansa Porin keskustaan ja siitä edelleen joen toisella puolella sijaitsevalle Kirjurinluodon festivaalialueelle, jossa rockfestivaali oli parhaillaan käynnissä.

Festivaalialueella syöksyvirtaus aiheutti pahaa jälkeä ja heitteli esimerkiksi metallisia myyntikoujuja ihmismassojen päälle. Päälava kärsi merkittäviä vaurioita, mutta esiintymisiä vauriot eivät estä. Ykköslavan katossa on lukuisia ammottavia reikiä ja sekä sen sivu- että takaseinät lähtivät tuulen mukana. Lavalle nousee tänään kuitenkin vielä tapahtuman pääesiintyjä Iron Maiden. Kakkoslava vaurioitui sen sijaan käyttökelvottomaksi ja sen esiintyjät jouduttiin perumaan mukaanlukien suosikkiyhtye Mötley Cruen keikka.