Sonispheressä 70 000 festarikävijää: ”Paras Euroopan keikka ikinä!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Toista kertaa järjestetty Sonisphere Festival keräsi kahden päivän aikana Porin Kirjurinluodolle lähes 70 000 vierasta. Festivaalin hetkeksi keskeyttäneestä myrskystä huolimatta järjestelyt sujuivat hyvin ja festivaalivieraat juhlivat rauhallisesti.

Sunnuntai-iltapäivällä Poriin iskenyt raju myrsky vahingoitti festivaalin kakkoslavaa ja esiintymiset lavalla jouduttiin peruuttamaan. Lisäksi Mötley Crüen laitteisto vaurioitui vedestä, eikä yhtyeen esiintymistä saatu siirrettyä päälavalle, Iggy Pop sen sijaan esiintyi akustisesti neljän kappaleen verran. Henkilövahingoiltakaan ei vältytty; yhteensä 40 ihmistä loukkaantui myräkässä, joista kaksi vakavasti. Vakavasti loukkaantuneiden tila ei ole enää kriittinen.

Festivaalin ohjelmaa saatiin jatkettua kaksi tuntia aikataulusta myöhässä ja Alice Cooper sekä Iron Maiden pääsivät soittamaan suunnitellun mittaiset keikat. Iron Maidenin managerilla Rod Smallwoodilla oli sanansa sanottavana festivaalista.

– Iron Maiden ei ole koskaan ennen soittanut näin upealle yleisölle, tätä voi sanoa Iron Maidenin parhaaksi Euroopan keikaksi ikinä, manageri hehkutti.

Nyt toista kertaa järjestetty Sonisphere Festival keräsi Euroopan laajuisesti yli 700 000 vierasta tänä vuonna. Festivaali selvisi kuluneen kesän aikana mudasta Sveitsissä ja Ruotsissa, hiekkamyrskystä Espanjassa ja syöksyvirtauksesta Suomessa. Festari saa jatkoa ensi vuonna ja saapuu jälleen myös Suomeen. Tänään peruuntuneen Mötley Crüen kanssa on jo keskusteltu ensi vuodesta ja bändi tulee esiintymään täällä faneilleen vuonna 2011.