Myrskyn repimä Iron Maidenin lentokone eristettiin Porissa – katso kuvat – Dalai Lama lentänyt samalla koneella

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viihdelehti Stara kertoi sunnuntaina kuinka Sonisphere-rockfestivaaleilla esiintyneen Iron Maiden -yhtyeen teknisen henkilökunnan käytössä ollut lentokone tuhoutui Porin lentokentällä syöksyvirtauksen seurauksena. Samalla vaurioitui myös toinen lentokone ja Janne Niinimaan käytössä ollut helikopteri.

Supersuositun rockyhtyeen vuokraama ja Danu Oro Transportas -yhtiön omistama ATR-42-300 -mallinen lentokone nousi myrskyn voimasta osaksi muutaman metrin korkeudelle ilmaan ja iskeytyi sen jälkeen takaisin maahan niin suurella voimalla, että sen vasemmanpuoleinen laskuteline antoi periksi. Tästä syystä kone kaatui vasemmalle kyljelleen vahingoittaen sekä vasemmanpuoleista moottoria että siipeä. Katso kuvat koneesta alta.

Koneella matkustanut Iron Maiden -yhtyeen tekninen henkilökunta, mukana myös suomalainen valoteknikko, nousivat maanantaina aamupäivällä tuhoutuneen lentokoneen tilalle hankittuun yksityiskoneeseen. Toistaiseksi turmakone on eristettynä Porin lentokentällä, eikä se ole siis lentokunnossa. Viihdelehti Staran saamien tietojen mukaan aiemmin samaa konetta on käyttänyt myös Dalai Lama vieraillessaan Saksassa pari vuotta sitten.

Iron Maiden lentokone

Iron Maiden lentokone