Yleisradio: Porin festarikaaoksen uhri kuoli

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime sunnuntaina Porissa tapahtuneessa festarikatastrofissa on tullut yksi kuolonuhri. Yleisradion uutisten mukaan 50-vuotias mies on menehtynyt saamiinsa vammoihin sairaalassa. Tarkempia tietoja kyseisestä tapauksesta ei ole annettu julkisuuteen.

Sunnuntaina Porin Kirjurinluodon festivaalialueella juhlittiin Sonisphere-tapahtumaa, kun samaan aikaan lentokentällä maahan osunut voimakas syöksyvirtaus jatkoi matkaansa kaupungin keskustan yli ja edelleen Kirjurinluodolle. Siellä raju myrskytuuli vaurioitti pahasti molempia esiintymislavoja ja nosti ilmaan myyntitelttoja sekä muita esineitä ja rakenteita. Yhteensä 40 festarikävijää loukkaantui muiden muassa taivaalta sataneesta metalliromusta. Kaksi heistä loukkaantui vakavasti.

Syöksyvirtaus aiheutti mittavaa tuhoa myös lentokentällä, jossa Staran tietojen mukaan Iron Maiden -yhtyeen käytössä ollut ATR 42 -lentokone nousi useita metrejä ilmaan ja vaurioitui pahasti pudotessaan takaisin maahan. Myös jääkiekkoilija Janne Niinimaan helikopteri ja julkkispromoottori John Jacksonin lentokone saivat vaurioita.