Facebookin uusi ominaisuus mullistaa käytön

Digi · Stara.fi

Verkkopalvelu Facebookin voittokulku on nostanut sen maailman ylivoimaisesti suosituimmaksi yhteisöpalveluksi, jolla on nykyisin jo yli puoli miljardia käyttäjää ympäri maailmaa. Kovasta kasvusta huolimatta palvelu on ollut aika ajoin myös kritiikin kohteena erityisesti yksityisyysasetustensa epäselvyyksien takia.

Facebookin ohella kovaa kasvua ovat samaan aikaan tehneet erilaiset paikkatietoon liittyvät palvelut, kuten iPhone-puhelimissa parhaillaan räjähdysmäisesti yleistyvä FourSquare (lataa tästä ilmaiseksi). Facebook ei kuitenkaan aikaillut niiden markkinoille astumisessa, sillä tällä viikolla yhtiö vahvisti julkaisevansa uuden Places-nimisen palvelun.

Uuden palvelun perusidea on kopioitu lähes sellaisenaan edellä mainitusta FourSquare-palvelusta, jossa käyttäjät voivat ilmoittaa itsensä läsnäolevaksi tiettyssä paikassa ja nähdä keitä muita paikalla on ja mitä mieltä he ovat paikasta aiemmin olleet. Jatkossa käyttäjät voivat jakaa oman paikkatietonsa myös Facebookissa ja siten kertoa sijaintinsa ja mitä siellä tekevät. Samalla he näkevät vastaavalla tavalla myös ystäviensä sijainnit. Places toimii aluksi vain Yhdysvalloissa, mutta suomalaiset voivat käyttää jo nyt sen esikuvana toimivaa FourSquarea.