Stara linja-auto

Ohhoh! Viihdeuutiset

Nainen löysi linja-autosta ulostetta – huomautteli asiasta kolme kuukautta

Louise Walker oli matkustanut Arriva-yrityksen linja-autolla ja ihmetellyt hänen edessä olevassa istuimessa olevaa likaa. Nainen arvioi lian olevan ulostetta, minkä vuoksi hän kirjoitti Arrivalle viestin asiasta ja pyysi heitä siivoamaan linja-autot.

Walker oli mennyt samaan linja-autoon samalle paikalle parin viikon kuluttua istumaan vain huomatakseen, että uloste oli yhä penkissä. Tämän jälkeen nainen oli kirjoittanut jälleen uuden valituksen Arrivalle, joka taas pahoitteluiden kera lupasi hoitaa asian.

Walker ja Arriva kävivät tämä saman viestien vaihtamisen vielä moneen otteeseen, koska mitään ei tapahtunut. Nainen oli Mirror-lehden mukaan sattumalta kolme kuukautta myöhemmin hypännyt taas samaan linja-autoon, jossa hän oli huomannut, että ulostetahra oli edelleenkin ollut saman istuimen selkänojassa.

Hello Arriva, it's me again the one that keeps getting on the dirty bus which hasn't been cleaned since November….

Publié par Louise Walker sur lundi 30 janvier 2017

Viihdeuutiset

Mies unohdettiin Savonlinjan bussiin – avunpyyntö leviää Facebookissa

Eemeli Koivisto oli matkustanut Savonlinjan bussilla ja nukahtanut kuskin ajettua päätepysäkille Kamppiin. Kuski ei ollut huomannut autoon nukahtanutta Koivistoa vaan hän oli lopettanut työvuoronsa ja sulkenut linja-auton ovet ulkoa päin. Onneksi Koiviston puhelimessa riitti kuitenkin virtaa hänen herättyään.

Eemeli Koivisto lähetti Savonlinjan Facebook-sivuille kuvan linja-auton sisältä ja viestin: ”Voisitte vaikka tarkistaa aina työvuoron päätteeksi, että onko joku tai jotain jäänyt bussiin. Nukuin ja bussikuski oli vain lähtenyt, ja tällä hetkellä olen bussin sisällä Kampissa!”. Viestin lopussa Koivisto vielä pyysi, että voisiko joku ystävällisesti tulla avaamaan hänelle ovet.

Savonlinja vastasi Koivistolle rauhallisesti, että kaikki bussit on huolellisesti tarkastettu illalla ja aamulla vielä uudelleen. Savonlinja epäili vastauksessaan, että Koivisto on erehtynyt autosta. Tähän Koivisto vastasi lähettämällä viestiketjuun kuvan kuitista, jossa luki Savonlinja. Koivistoa ei ehditty Savonlinjan puolelta auttamaan, mutta onneksi nuori mies keksi omatoimisesti keinot päästä linja-autosta ulos takaoven kautta.

Viihdeuutiset

Lapsia kuljettanut linja-auto paloi Kyyjärvellä: ”Räjähdys oli melkoinen!”

Kyyjärvellä koettiin tänä aamuna kauhun hetkiä, kun Muuramen seurakunnan ryhmää Powerparkiin kuljettanut linja-auto syttyi yllättäen palamaan. Linja-autossa oli 57 ihmistä, joista valtaosa lapsia.

Mukana oli myös Jasmine Rahkonen perheineen. Tavoitimme hänet Powerparkista, jonne perhe oli lopulta päässyt aamun järkyttävien vaiheiden jälkeen.

– Ajon aikana jo kärysi, ja takaosassa istuneet huomasivat, että jotain oli vialla, kun auto tärisi. Sitten kun pääsimme Kyyjärven Shellin pihaan, niin toisen puolen molemmat renkaat räjähtivät auton ollessa vielä liikkeellä. Räjähdys oli melkoinen ja renkaat lensivät jonnekin ojaan, Rahkonen kertoi Staralle.

Kuva: Jasmine Rahkonen
Kuva: Jasmine Rahonen
Kuva: Jasmine Rahkonen
Kuva: Jasmine Rahonen

Rahosen mukaan pelastustoimet eivät sujuneet aivan oppikirjan mukaan. Hän kertoi kuljettajan jättäneen matkustajat bussiin ja juosseen hakemaan sammutinta huoltoasemalta.

– Kuski poistui autosta ja lähti hakemaan sammutinta viereiseltä huoltoasemalta. Jengi oli ihan hädissään, että mihin kuski meni. Sitten useiden minuuttien päästä se tuli jostain sammuttimien kanssa.

Tilausliikenne A. Kainulainen kiistää jyrkästi matkustajan kertomuksen palosammuttimen puuttumisesta linja-autosta.

– Kyllä siinä pitäisi olla palosammutin, kun auton katsastuksestakaan ei ole kovin kauan. Luulisi, että katsastuksessa katsovat ensimmäisenä, että onko sammutinta, Tilausliikenne A. Kainulaisesta kommentoitiin Staralle.

– Kuljettajalta on varmistettu, että ne olivat, liikennöitsijältä viestitettiin Staralle vielä myöhemmin.

Palavan linja-auton ensisammutus saatiin joka tapauksessa lopulta hoidettua hyvin, mutta matkustajat olivat järkyttyneitä tapauksesta.

– Lapset itkivät paniikissa ja ainekset olivat todella paljon pahempaan. Meillä ei ollut varmuutta siitä oliko joku jäänyt vielä autoon sisään. Osan tavarat jäivät autoon ja siinä meni tavaroita, Jasmine Rahkonen muisteli aamun tapahtumia.

Matkustajat alkoivat lisäksi turman jälkeen aavistella, että linja-autossa ollut ongelma olisi ollut bussiyhtiöllä tiedossa jo hyvissä ajoin ennen linja-auton syttymistä tuleen.

– Kymmenen minuuttia aiemmin meille kerrottiin, että pian on pysähdys. Sitten räjähtivät renkaat. Siellä huoltoasemalla meitä oli kuitenkin jo valmiina odottamassa toinen bussi. Tämä haiskahtaa siltä, että jotain oli ennakkoon tiedossa, eikä meille kerrottu mitään. Kuski kyllä sanoi meille, että hän ei havainnut ongelmia ennakkoon, Rahkonen kertoi.