John Lennonin murhaajan tappolistalla oli muitakin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi maailman tunnetuimmista murhaajista, Mark David Chapman, surmasi Beatles-tähti John Lennonin tämän asunnon ulkopuolella New Yorkissa vuonna 1980. Chapman istuu edelleen vankilassa, ja äskettäin häneltä evättiin jälleen kerran mahdollisuus päästä ehdonalaiseen.

Ehdonalaiskuulustelussa selvisi, että Lennon ei ollut ainoa henkilö murhaajan tappolistalla. Hän oli nimittäin alunperin surmaamassa televisiotähti Johnny Carsonin ja laulaja Elizabeth Taylorin. Chapman päätyi kuitenkin lopulta Lennoniin, koska tämä oli hänen mukaansa helpompi murhata kuin muut.

Mark David Chapman tuomittiin aikoinaan vankilaan 20-vuodesta elinikäiseen, ja ensimmäisen kerran hänellä oli mahdollisuus hakea ehdonalaisuutta vuonna 2000. Sitä ei ole hänelle kuitenkaan kuudesta yrityksestä huolimatta myönnetty. Lennonin leski Yoko Ono on vastustanut näkyvästi murhaajan päästämistä vankilasta.