W.A.S.P. kiertää Suomea joulukuussa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Legendaarisimpiin heavy metal -yhtyeisiin lukeutuva W.A.S.P. kiertää Suomea kolmen keikan verran joulukuussa. Vuosi sitten Babylon-albuminsa julkaissut bändi käynnistää kiertueensa Helsingistä.

Yhtye esiintyy Helsingin Kulttuuritalolla torstaina 9. joulukuuta ja heti seuraavana päivänä Tampereen Pakkahuoneella. Lauantaina 11. joulukuuta W.A.S.P. konsertoi Oulun Teatriassa.

Vuonna 1982 Los Angelesissa perustettu W.A.S.P. ja sen keulahahmo Blackie Lawless ovat tulleet tunnetuiksi villeistä live-esiintymisistään ja jopa paheksuntaa herättäneistä levynkansistaan ja biiseistään. Yhtyeen tunnetuimpia, moninkertaisesti platinaa myyneitä hittejä ovat muiden muassa Animal (Fuck You Like A Beast), L.O.V.E. Machine, Wild Child ja I Wanna Be Somebody.

Yhtyeen tuorein levy Babylon kritisoi napakasti Yhdysvaltojen nykyistä taloustilannetta ja päättäjien kyvyttömyyttä vaikuttaa yhteiskunnan alennustilaan, vaikkakin sen maailmanlopun tematiikka on Raamatun Ilmestyskirjasta lainattua. Suomen-kävijänä W.A.S.P. on jo veteraani, joka nähtiin viimeksi kesällä Tuska-festivaalin päälavalla.