Äiti ryösti pankin – haki sen jälkeen lapset koulusta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa ihmetellään parhaillaan harvinaisen kylmäveristä perheenäitiä, joka oli päättänyt parantaa perheensä taloudellista tilaa pankkiryöstöllä. Kyseessä on 37-vuotias Erica Anderson, joka ryösti Umpqua Bank -pankin Oregonissa.

Ryöstö tapahtui iltapäivällä 20. syyskuuta, kun Anderson ojensi pankkivirkailijalle viestin, jossa vaadittiin rahaa. Viranomaiset kertoivat asaista uutisoineen People-lehden mukaan, että lapussa oli lisäksi vaatimus odottaa 15 minuuttia ennen ilmoitusta poliisille, tai muussa tapauksessa ”lapset eivät ehkä pääsisi koulusta kotiin”.

Pakoautoa ajaneen 19-vuotiaan Joshua K. Deeter Tseun kanssa pankkiryöstön suunnitellut äiti sai saaliikseen vain 1.300 dollaria. Pankkivirkailijat hälyttivät poliisit heti, mutta viranomaiset eivät ensin tienneet kuinka suhtautua esitettyyn toiseen pyyntöön. He olettivat ensin, että lapset olisivat olleet hengenvaarassa.

Lopulta kuitenkin selvisi, että ryöstäjä-äiti ei halunnut myöhästyä noutaessaan lapsia koulusta. Äiti ja pakoauton kuljettaja saatiin kiinni perheen kotipihassa – koulusta hetkeä aiemmin haetut lapset kyydissään. Vastaavaa tapausta poliisit eivät muistaneet käyneen aiemmin.