Uniklubi suuntaa pitkälle kiertueelle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Rockyhtye Uniklubi käynnistää huomenna 30. syyskuuta Helsingin Tavastialta mittavan keikkakiertueensa. Yhtye jatkaa Helsingistä seuraavaksi Hämeenlinnaan ja Turkuun. Uniklubin viides studioalbumi Kultakalat julkaistiin 22. syyskuuta.

Albumin on tuottanut Apulannan ja Lordinkin tuottajana häärinyt Jyrki Tuovinen. Ensimmäinen single Aikasi on nyt on noussut jo radiosoittolistan sijalle neljä.

Kultakalat-albumilla ollaan menty iso harppaus kohti livebändisoittoa, ja tulossa on selkeä rockalbumi. Levylle on saatu se fiilis, miltä Uniklubi kuulostaa treenikämpillä bändinä. Turha kikkailu on jätetty pois, laulaja Jussi Selo kertoo.

– Myös biisit ovat käyneet läpi isomman sävellys- ja sanoitusprosessin kuin aiemmin. Asioita on punnittu paljon ennen kuin rec-nappia on painettu ja bändi on alkanut soittamaan. Kultakalan muisti on pyyhkiytynyt ja näin uusi aika on alkanut.

Uniklubi nousi suuren yleisön tietoisuuteen ihastuttaneella ja vihastuttaneella kesän 2004 hitillään Rakkautta ja piikkilankaa. Yhtyeen samanniminen debyyttialbumi julkaistiin vuonna 2004. Levy myi platinaa ja yhtye pokkasi samana vuonna Emma-pystin parhaana rock-tulokkaana. Kakkosalbumi Kehä julkaistiin 2005, ja se jatkoi esikoisalbumin viitoittamalla tiellä yltäen niin ikään platinakantaan.