Omistaja jätti 75 dollaria maksamatta – palokunta antoi talon palaa poroksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa ihmetellään parhaillaan tapausta, jossa palokunta saapui palopaikalle, mutta ei tehnyt elettäkään sammuttaakseen paloa. Kyse oli Gene Cranickin omistamasta omakotitalosta, joka sijaitsi Obion Countyn alueella Tennesseessä.

Cranickin asunto sijaitsi hieman kaupungin rajan ulkopuolella, jolloin hänen olisi pitänyt maksaa vuosittainen 75 dollarin maksu siitä että hänen talonsa kuuluu kunnallisen palosammutuksen piiriin. Mies oli kuitenkin unohtanut maksaa tämän maksun, jolloin palokunta saapui kyllä paikalle, mutta ei suostunut sammuttamaan paloa.

Asiasta uutisoineen paikallisen NBC-televisiokanavan mukaan Cranick anoi palomiehiä sammuttamaan alkaneen tulipalon heti tuoreeltaan ja oli valmis maksamaan heille mitä tahansa. Se ei kuitenkaan auttanut, ja palokunta antoi omakotitalon palaa poroksi. Omakotitalon sijaan palomiehet keskittyivät turvaamaan naapurin pihamaata, koska naapuri oli maksanut oman vuosimaksunsa.

Tapaus on tyrmistyttänyt amerikkalaiset, ja NBC-televisiokanavan uutisissakin tapauksen todetaan olevan malliesimerkki siitä kuinka Yhdysvallat on vajonnut kehitysmaisen tasolle, kun verovaroilla ei saada turvattua edes yhteiskunnan peruspalveluja. Tapauksen myötä on selvinnyt, että Yhdysvalloissa on lukuisia kaupunkeja, joissa talojen omistajat joutuvat maksamaan palokunnasta erikseen.