Jo lähes 50 000 katsojaa nähnyt Napapiirin sankarit

Viihdeuutiset · Stara.fi

Dome Karukosken uusi elokuva Napapiirin sankarit teki vuoden parhaan kotimaisen elokuvan ensi-iltaviikonlopun tuloksen. Samalla viikonloppuna syntyi myös ohjaaja Dome Karukosken uran paras avaustulos.

Perjantaina 15. lokakuuta ensi-iltansa saanut Napapiirin sankarit singahti viikonlopun katsojatilastojen kärkeen 43.009 katsojalla. Yhteensä ennakoineen elokuvan on nyt nähnyt jo 46.697 katsojaa. Napapiirin sankareiden ensi-iltaviikonlopun katsojaluku on vuoden 2010 paras kotimaisen elokuvan avaustulos.

Tulos nousee myös 2000-luvun viidenneksi parhaaksi kotimaisen elokuvan avaukseksi. Napapiirin sankareiden avauksen edelle ovat kirineet vain elokuvat Matti, Pahat pojat, Rentun ruusu ja Rööperi. Napapiirin sankarit teki myös vuoden neljänneksi parhaan avausviikonlopun tuloksen kaikista levitykseen tulleista elokuvista. Eniten katsojia avausviikonloppunaan ovat vuonna 2010 keränneet Liisa Ihmemaassa, Sex and the City – Sinkkuelämää 2 ja Toy Story 3.

Ohjaaja Dome Karukoskelle Napapiirin sankareiden avaustulos on hänen tähänastisen uransa korkein. Tummien perhosten koti avasi vuonna 2008 ensi-iltaviikonloppunaan 18.000 katsojalla ja Karukosken edellinen elokuva Kielletty hedelmä vuonna 2009 samoin noin 18.000 katsojalla.

Napapiirin sankarit kertoo Jannesta (Jussi Vatanen), jolta ei onnistu oikein mikään. Kun avovaimo Inari (Pamela Tola) lähettää miehen ostamaan halpaa digiboksia, nekin rahat tulee juotua Kapun (Jasper Pääkkönen) ja Räihäsen (Timo Lavikainen) kanssa. Inarin mitta tulee täyteen, ja hän uhkaa muuttaa siltä seisomalta etelään. Janne säikähtää ja lupaa hankkia Inarille aamuun mennessä digiboksin.