Ulostava joulupukki tyrmistyttää kauppakeskuksessa – katso kuva

Viihdeuutiset · Stara.fi

Joulua vietetään suurimmassa osassa maailmaa, mutta joulunvieton tavat vaihtelevat jonkin verran maasta riippuen. Joulupukki on kuitenkin suurimmassa osassa maailmaa kansainvälisen virvoitusjuomamerkin aikoinaan luomassa kuosissa, eli kiltti ja naurava punanuttu.

Toisin on kuitenkin nyt Espanjan Kataloniassa, jossa valtavan kokoinen joulupukki on päättänyt pitää vessatauon kauppakeskuksen aukiolla. Noin kymmenmetrinen joulupukki nähdään nimittäin kyykistelemässä housut kintuissa ja peppu pitkällä. Mielenkiintoiseen espanjalaisten jouluperinteeseen kuuluu myös se, että pukki on vääntänyt alleen valtavan ulosteläjän.

Kyseessä on niin sanottu Gagnar-pukki, eli ”kakkaava pukki”. Pukki nähdään ulostamassa, koska se edustaa maan lannoittamista, hyvää satovuotta ja ihmisten tasa-arvoa. Vastaavia patsaita nähdään jouluisin myös esimerkiksi Italiassa ja Ranskassa. Vuonna 2005 barcelonalaiset suivaantuivat, kun kaupunki ei järjestänyt lainkaan kakkaavaa pukkia kaupunkiin, koska se kuuluu olennaisena osana sikäläiseen kulttuuriin.