WikiLeaks: Povipommi oli kaataa Bahaman hallituksen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Loppuvuoden monista uutispommeista vastannut paljastussivusto WikiLeaks on julkistanut varsin vähän viihdealaan tai sen tähtiin liittyvää materiaalia. Nyt tällaista materiaalia on kuitenkin taas päätynyt julkisuuteen, kun povipommi Anna Nicole Smith mainittiin asiakirjoissa.

Julkisuuteen vuotaneiden Yhdysvaltojen hallituksen salaisten asiakirjojen mukaan B-luokan kohujulkkiksena pidetty Anna Nicole Smith oli oletettua vaikutusvaltaisempi henkilö ainakin Bahamalla, sillä hän oli amerikkalaisten diplomaattien mukaan vaarassa kaataa maan hallituksen.

Vuonna 2006 kirjoitetussa raportissa diplomaatit vertasivat povipommia 1965 vuoden hurrikaani Betsyyn ja sen Nassaussa aiheuttamaan tuhoon. Skandaalit liittyvät Smithin liian nopeasti saamaan kansalaisuuteen ja sen taustoihin sekä hänen poikansa epäselvään kuolemaan. Molempiin oli mahdollisesti sekaantunut bahamalaisia korkean tason viranomaisia. Skandaalien takia vallan oletetaan vaihtuneen vuoden 2007 vaaleissa.