Suomalainen elokuva teki sen – yli 2 000 000 katsojaa vuodessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen elokuva on menestynyt tänä vuonna loistavasti, ja itse asiassa ennätysmäisen hyvin. Pari kuukautta sitten elokuvamaailmassa eläteltiin toiveita, että suomalaiset elokuvat vetäisivät teattereihin yli kaksi miljoonaa katsojaa. Nyt toive on toteutunut.

Loppuvuodesta julkaistut Rare Exports ja Veijarit ovat vetäneet teattereihin niin hyvin kansaa, että tänä vuonna kotimainen elokuva ylitti kahden miljoonan katsojan rajan ensimmäistä kertaa 40 vuoteen. Kotimainen elokuva on toistaiseksi kerännyt yhteensä jo 2.015.000 katsojaa. Rare Exports sai ensi-iltansa 3. joulukuuta ja Veijarit 25. joulukuuta.

Toistaiseksi vuoden katsotuin kotimainen elokuva on Mari Rantasilan ohjaama Risto Räppääjä ja polkupyörävaras lähes 330.000 katsojallaan. Toiseksi katsotuin on Dome Karukosken Napapiirin sankarit yli 320.000 katsojalla.