Uusi Facebook-huijaus leviää kulovalkean tavoin – älä klikkaa tätä UFO-linkkiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisömedia Facebook on joutunut viime aikoina jo useita kertoja erilaisten huijausten ja virusten temmellyskentäksi, kun ihmisiä on houkuteltu viruksia ja muita haittaohjelmia sisältäville sivuille varsinkin seksin avulla.

Tänään yhteisöpalvelussa on levinnyt myös suomalaisten käyttäjien keskuudessa kulovalkean tavoin haittaohjelma, joka leviää käyttäjältä toiselle mielenkiintoiselta vaikuttavan linkin välityksellä. Linkissä väitetään että sivulla olisi tietoa Ryanairin UFO-havainnoista: ”UFO Ryanair avvista un UFO nel volo Oslo – Bergamo ecco il video in anteprima!!”.

Kohdesivulla ei ole kuitenkaan mitään asiaan liittyvää, mutta käyttäjän palatessa Facebookin hänen profiiliinsa on ilmestynyt viesti huijaussivusta tykkäämisestä, vaikka käyttäjä ei olekaan tykännyt sivusta. Näin linkki leviä taas edelleen käyttäjän kavereille.

Tuoreessa muistissa ovat myös muutaman viikon takaiset huijaukset, jossa käyttäjiä houkuteltiin klikkailemaan linkkejä esimerkiksi teinitähti Miley Cyrusin nakuvideolla ja teinitytön isän reaktioilla tyttärensä pornovideoon. Kummankaan linkin takaa ei löytynyt videoita, vaan haittaohjelmia.