Urheilulajit helvetistä – mukana myös suomalainen suosikki

Viihdeuutiset · Stara.fi

Huippusuosittu amerikkalainen urheilutoimittaja Rick Reilly julkaisi viime kesänä Yhdysvalloissa kirjan, jossa hän esitteli lukijoille maailman sekopäisimmät urheilulajit. Sports From Hell: My Two-year Search for the World’s Dumbest Competition -kirjassa on mukana myös perinteinen suomalaislaji.

Yksitoista kertaa suosituimmaksi urheilutoimittajaksi äänestetty Reilly kiersi kahden vuoden ajan ympäri maailmaa osallistuen toinen toistaan hulluimpiin kilpalajeihin. Hän kertoo kirjassaan kuinka kävi vuonna 2007 tutustumassa myös Heinolassa järjestettyyn Saunomisen MM-kilpailuun. Toimittaja kykeni olemaan saunassa ”elämänsä pisimmät” kolme minuuttia ja kymmenen sekuntia.

Kirjassaan hän kuvailee seikkaperäisesti sekunti sekunnilta kuinka kanssakilpailijat alkavat seota ja kuinka katosta valutetaan 30 sekunnin välein lisää vettä saunaan, jossa voisi sulattaa kultaa. Lisäksi hän kertoo kuinka kahden minuutin jälkeen erään kilpailijan silmät alkoivat välkehtiä ja kuolata oudosti.