Facebook iski tiskiin uskomattomat luvut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kenellekään ei enää liene yllätys se, että Facebook on maailman suosituin yhteisöpalvelu. Yli puolen miljardin käyttäjäkunta on kuitenkin nyt nostanut palvelun myös koko internetin suosituimmaksi palveluksi. Taakse on siis jäänyt jo vuosien ajan verkkoa yksinvaltiaana hallinnut Google.

Amerikkalaisen Manolith-julkaisun mukaan Mark Zuckerbergin perustama verkkopalvelu keräsi viime vuoden tammikuun ja marraskuun välillä huimat 8,3 prosenttia kaikesta Yhdysvaltojen verkkoliikenteestä. Koko vuoden tilastot ovat vasta valmistumassa, mutta lopputulos lienee sama.

Hieman kärjistettynä tämä tarkoittaa sitä, että jokaisesta sadasta sivulatauksesta enemmän kuin kahdeksan tehtiin Facebookissa. Näin ollen Facebook-palvelua kohdanneet kohut yksityisyyden suojasta eivät ole juuri vaikuttaneet palvelun suosion räjähdysmäiseen kasvuun. Palvelun rahallista arvoa on yritetty mitata monin tavoin, mutta selvää on nykyisellään että arvo kasvaa nopeammin kuin sitä kyetään laskemaan.