Arnold Schwarzenegger ei ole enää kuvernööri

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmankuulu kehonrakentaja ja näyttelijä Arnold Schwarzenegger on toiminut viimeiset seitsemän vuotta Yhdysvalloissa Kalifornian osavaltion kuvernöörinä. Nyt hänen uransa ottaa kuitenkin uuden suunnan, sillä hänen kuvernöörikautensa päättyy tänään.

Erityisesti Predator ja Terminator -elokuvien tähtenä tunnettu 63-vuotias Arnold Schwarzenegger sai poliittisella urallaan lempinimen Kuvernaattori. Hän ei ole vielä paljastanut mitä aikoo tehdä seuraavaksi. Monet uskovat Arnoldin tekevän paluun valkokankaalle, sillä hän vilahti viime vuonna elokuvassa The Expendables.

Schwarzenegger jättää seuraajalleen Jerry Brownille ennätysmäisen velkaisen ja taloudellisesti konkurssin partaalla olevan osavaltion. Pitkälti heikon taloudenpidon takia kuvernöörin suosio onkin madellut viime aikoina pohjamudissa. Mikäli Kalifornia olisi itsenäinen valtio, olisi se kuitenkin edelleen taloudellisesti maailman kahdeksanneksi suurin.