Arnold Schwarzenegger teki kiistanalaisen päätöksen viimeisenä työpäivänä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmankuulu kehonrakentaja ja näyttelijä Arnold Schwarzenegger on toiminut viimeiset seitsemän vuotta Yhdysvalloissa Kalifornian osavaltion kuvernöörinä. Nyt hänen uransa ottaa kuitenkin uuden suunnan, sillä hänen kuvernöörikautensa päättyy tänään.

Viimeisenä työpäivänään Arnold on heti alkajaksiksi tehnyt päätöksen, josta tullaan varmasti vielä puhumaan. Hän nimittäin käytti kuvernöörin valtuuksiaan lyhentämällä merkittävästi tunnetun amerikkalaispoliitikon pojan saamaa vankilatuomiota. Kyseinen nuori mies, 22-vuotias Esteban Nunez, tunnusti toukokuussa syyllisyytensä baaritappelun tiimellyksessä sattuneeseen kuolemantuottamukseen.

Poliitikon poika sai oikeudessa 16 vuoden vankeustuomion, mutta nyt kuvernaattori Arnold Schwarzenegger on pannut sormensa peliin. Hän nimittäin lyhensi tuomiota peräti yhdeksällä vuodella vain seitsemään vuoteen. Alkuperäinen tuomio oli entisen kehonrakentajan mielestä ylimitoitettu, Los Angeles Times uutisoi. Päätös on aiheuttanut heti tuoreeltaan kohua mahdollisten kulissien takaisten kytkentöjen takia.