NASA kiisti maailmanlopun tulevan vuonna 2012

Viihdeuutiset · Stara.fi

Marraskuussa 2009 ensi-iltansa saanut katastrofielokuva 2012 pelotteli leffakatsojia ensi vuonna tulevalla maailmanlopulla, joka perustuu maya-kansan ennustukseen. Sen mukaan nykyisenkaltainen maailma tuhoutuu 21.12.2012. Nyt NASA on ottanut kantaa asiaan.

Yhdysvaltojen ilmailu- ja avaruushallinto on nyt tieteellisesti tutkinut sci-fi -elokuvissa esiintyneitä väittämiä, ja 2012-elokuva menestyi tutkimuksessa heikosti. NASA:n asiantuntijat nimittäin päättelivät, että elokuvassa esitetyt väittämät ovat kaikkein kauimpana totuudesta.

– Se on täysin absurdia. Elokuvantekijät käyttivät hyväkseen kansalaisten yleistä pelkoa mayojen ennustuksesta. Mayojen kalenteri päättyy 21.12.2012. Saimme kauhistuneilta ihmisiltä niin paljon kyselyitä, että meidän piti perustaa oma verkkosivusto haastamaan myytti. Emme ole koskaan aiemmin joutuneet tekemään sellaista, tutkimusjohtaja Donald Yeamans kertoi tiedotteessa.

Toiseksi absurdeimmat ja tieteellisesti perättömimmät väittämät esitettiin vuonna 2003 ensi-iltansa saaneessa elokuvassa The Core. Kolmanneksi listalla sijoittui vuonna 1998 ensi-iltansa saanut menestyselokuva Armageddon. Realistisimpien sci-fi -elokuvien listalla menestyivät sen sijaan Contact ja Jurasic Park.