Inception-tähti kuoli syöpään 64-vuotiaana

Viihdeuutiset · Stara.fi

Brittinäyttelijä Pete Postlethwaite on kuollut. Oscar-ehdokkaana ollut suosikkinäyttelijä menehtyi eilen Shropshiressä sijaitsevassa sairaalassa syöpään 64-vuotiaana. Hänen tiedottajansa vahvisti suru-uutisen tänään. Postlethwaite nähdään parhaillaan Suomessakin valkokankailla elokuvassa The Town.

Sairaudestaan huolimatta Pete Postlethwaite jatkoi työskentelyään aivan viime kuukausiin saakka syöpänsä leviämisestä huolimatta. Vuonna 2004 Postlethwaite vastaanotti kuningattarelta OBE-arvonimen. Oscarin hän sai vuonna 1993 elokuvasta Isän nimeen.

Hollywood-ohjaaja Steven Spielberg nimesi Postlethwaiten aikanaan maailman parhaaksi näyttelijäksi. He työskentelivät yhdessä Jurassic Park ja Amistad -elokuvien parissa. Myös suomalaiset tuntevat Pete Postlethwaiten hänen miehekkään rosoisista roolihahmoistaan lukuisissa elokuvissa.