Sci-fi -elokuvien seksikäs tähti kuoli keuhkosyöpään

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime viikkoina viihdemaailmasta on kautautunut normaalia enemmän suru-uutisia, kun tähdet toisensa perään ovat siirtyneet tuonpuoleisille laululavoille ja valkokankaille. Eilen illalla Yhdysvalloissa kerrottiin, että myös näyttelijä Anne Francis on kuollut.

Lukuisista sci-fi -elokuvista vuosikymmeniä sitten tunnetuksi tullut Anne Francis menehtyi sunnuntaina keuhkosyöpään 80-vuotiaana, Los Angeles Times kertoi. Francis sairastui vuonna 2007 keuhkosyöpään, jonka merkeissä hän kävi sekä leikkauksessa että kemoterapiassa. Hoidot eivät kuitenkaan auttaneet, ja lopulta syöpä vei voiton. Näyttelijä menehtyi sunnuntaina saattokodissa Santa Barbarassa. Hänen tyttärensä Jane Uemura vahvisti tiedot lehdelle.

Yksi Francisin tunnetuimmista elokuvista oli vuonna 1956 ensi-iltansa saanut klassikko Kielletty planeetta, mutta myös Hunajapupu muodostui aikansa klassikoksi. Hänet nähtiin monipuolisella urallaan myös televisiossa, jossa hän näytteli 1960-luvun puolivälissä seksikästä etsivää.