Seinfeld-hittisarjassa ihastuttanut tähti kuoli

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu amerikkalainen näyttelijä Bill Erwin on kuollut. Hän menehtyi 96-vuotiaana 29. joulukuuta kotonaan. Kuolinsyy oli The Angeles Times -lehden mukaan vanhuus. Erwin tunnettiin parhaiten lyhyestä, mutta sitäkin ikimuistoisemmasta roolistaan huippusuositussa Seinfeld-hittisarjassa.

Bill Erwin esitti Seinfeld-sarjassa Sid Fields -nimistä äreää vanhusta, ja näyttelijä oli aikoinaan roolistaan ehdolla myös Emmy-palkinnon saajaksi. Lisäksi hän oli viime vuosikymmenen loppupuolelle saakka tuttu vierailija myös lukuisissa muissa suosituissa televisiosarjoissa. Erwin nähtiin muiden muassa Tyttökullat, Kellarin kunkku, Monk, West Wing, Kuin kaksi marjaa, Ammu vaan ja Hulluna sinuun -televisiosarjoissa ja elokuvissa.

Hänen viimeiseksi roolikseen jäi vuonna 2006 vierailu Kovan onnen kundi -sarjassa. Vuonna 1914 Texasissa syntynyt Bill Erwin opiskeli nuorena näyttelemistä Pasadenassa. Näyttelemisen lisäksi hän piirsi sarjakuvia, joita on julkaistu muiden muassa The New Yorker, Playboy ja Los Angeles Magazine -lehdissä.