Miesten vuoro kiinnostaa kovasti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Joonas Berghällin ja Mika Hotakaisen ohjaama Miesten vuoro –elokuva on myynyt dokumentille erittäin harvinaisen kulta-DVD rajan yli. Miesten vuoroa on myyty DVD:nä jo 28.386 kappaletta. Kyseessä on ensimmäinen dokumentti, jolle jaetaan kulta-DVD.

Elokuvan on nähnyt tähän mennessä elokuvateattereissa 49.814 katsojaa ja se on edelleen esityksissä teattereissa. Miesten vuoro on lisäksi Suomen virallinen Oscar-ehdokas. Se on tähän mennessä voittanut kansainvälisen kilpailun pääpalkinnot Tel Avivista, Varsovasta ja Pärnusta sekä Silver Dove -palkinnon DOK Leipzigista Saksasta, tuomariston erikoispalkinnon Silverdocsista Amerikasta, ekumeenisen palkinnon Visions du réel -festivaalilta Sveitsistä ja Universities Awardin Doclisboasta Portugalista.

Elokuva on myös palkittu Suomessa useaan otteeseen, muiden muassa Risto Jarva-, Löylyn henki- ja Miehen työ -palkinnolla. Lisäksi Suomen elokuvatuottajien keskusliitto ry palkitsi vuoden elokuvatuottajana Joonas Berghällin. Dokumenttielokuvassa miehet istuvat saunassa ja puhuvat suoraan sydämestään. Ruosteisten kiukaiden lämmössä suomalaiset miehet puhdistautuvat sekä fyysisesti että henkisesti.