Babe-possun luoja Dick King-Smith kuoli

Viihdeuutiset · Stara.fi

1990-luvun puolivälissä lapset ja aikuiset saivat ihastella valkokankaalla seikkailevaa puhuvaa Babe-possua. Dick King-Smithin kirjaan perustuvasta elokuvasta tuli välittömästi menestys, joka sai myöhemmin myös Oscar-palkinnon ja jatko-osia.

Nyt englantilainen lastenkirjailija Dick King-Smith on kuollut. Kustannusyhtiö Random Housen tiedotteen mukaan hän menehtyi varhain tiistaiaamuna nukkuessaan. King-Smith oli kuollessaan 88-vuotias ja asuin Bathin kaupungin liepeillä Englannissa. Kirjailijalla oli ollut viime vuosina terveydellisiä ongelmia.

Viime vuonna Dick King-Smith sai kuningattarelta OBE-arvonimen palveluksistaan lastenkirjallisuudelle. Hän julkaisi urallaan yli sata kirjaa, joista ensimmäinen menestyskirja The Fox Busters julkaistiin vuonna 1978. Yhteensä King-Smithin kirjoja on myyty yli satamiljoonaa kappaletta. Babe-elokuva perustui hänen kirjaansa The Sheep-Pig.