Diddyn ökykallista huvijahtia käskytetään iPadilla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hiphop-tähti Sean Combs, eli Puff Daddy, P. Diddy ja Diddy, lukeutuu maailman menestyneimpiin artisteihin, joten tilipussissa riittää vääntöä mukaviin reissuihin. Tuorein lomamatka on tosin tullut hieman kalliiksi, sillä hänen vuokraamansa huvijahdin viikkohinta on huimat 850.000 dollaria.

CNN-uutiskanavan mukaan kyseessä on Saksassa rakennettu Solemates-niminen ”superjahti”. Lurssenin valmistama jahti on ensimmäinen tämän kokoluokan alus, jonka lähes kaikkia toimintoja ohjataan Applen iPadin avulla. Jahdin varsinainen ohjaus jää vielä kapteenille, mutta kaikki muu toimii langattomasti. Verkosta löytyy myös kuvia aluksesta.

Tablet-tietokoneella ohjataan langattomasti kaikkia aluksen viihdejärjestelmiä, ilmastointia ja ikkunoiden kaihtimia. Lisäksi ohjelmiston avulla voidaan välittää myös ruoka- ja juomatilauksen aluksen henkilökunnalle. Aluksen omistavan varustamon edustaja Rupert Connor totesi, että kyseistä ohjelmaa ei tulla aivan heti näkemään myynnissä Applen sovelluskaupassa.

Hiphop-tähden kanssa jahdilla lomailevat parhaillaan hänen tyttöystävänsä Kim Porter, parin tyttäret D’Lila ja Jessie.