Jättikauppa vahvistui – Playboy häviää pörssistä?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman tunnetuin miestenlehti Playboy ilmoitti tänään merkittävästä osakekaupasta, sillä yhtiö ja sen perustaja Hugh Hefner ovat viimein päässeet sopimukseen yhtiön osakkeiden ostosta. Hefner ilmaisi jo vuosia sitten halunsa ostaa itselleen kaikki yhtiön äänivaltaiset osakkeet ja vetää yhtiö pois pörssistä.

Hugh Hefner maksaa yhtiön muille osakkaille 18 prosentin preemion, jonka perusteella osakekohtaiseksi hinnaksi tulee perjantain päätöskurssilla 6,15 dollaria. Kaupan perusteella yhtiön arvoksi tulee 207 miljoonaa dollaria. Viime vuoden heinäkuussa Hefner tarjosi 5,50 dollaria osakkeelta, mutta se ei muille omistajille riittänyt. Samalla selvisi, että Penthouse-miestenlehden omistajakonserni oli tehnyt yhtiöstä kilpailevan tarjouksen 210 miljoonalla dollarilla.

Playboy-moguli ja liikemies Hefner on viime vuosina omistanut yhtiönsä äänivaltaisista osakkeista 70 prosenttia ja lisäksi 28 prisenttia äänivaltaa vailla olevista osakkeista. Nettiviihteen puristuksessa Playboyn taloudellinen tilanne on heikentynyt merkittävästi viime vuosina, ja pörssistä vetäytymisellä Hefner uskoo voivansa elvyttää maineikkaan yhtiön uuteen nousuun. Tänään kaupan tultua julki yhtiön osake nousi pörssissä 17 prosenttia.