Wesley Snipesin mukanaolo suomalaispelissä hämmentää

Digi · Stara.fi

Äskettäin kolmeksi vuodeksi vankilaan veropetoksesta tuomittu näyttelijä Wesley Snipes yrittää parhaillaan sopeutua kaltereiden takaiseen elämään. Aivan heti hän ei nimittäin ole vapautumassa. Kaltereiden ulkopuolisessa maailmassa hän on kuitenkin samaan aikaan mukana suomalaisessa toimintapelissä.

Suomalainen pelialan yhtiö Lapland Studio kertoo nimittäin julkaisevansa toimintapelin Julius Styles: The International, jota Wesley Snipes tähdittää. Peli julkaistaan kansainvälisesti tulevana keväänä ja se on saatavana AppStoresta iPhone-puhelimiin ja iPad-laitteisiin. Peli tullaan julkaisemaan muilla pelialustoilla myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Yhtiön mukaan Wesley Snipes osallistuu myös itse pelien kehitystyöhön oman yrityksensä Maandi Media Entertainmentin kautta. Lehdistötiedotteessa ei kuitenkaan tarkemmin yksilöidä miten tämä kehittäminen toteutetaan käytännössä, sillä Snipes istuu vielä jopa vuosikausia tuomiotaan Pennsylvanian osavaltion vankilassa. Viihdelehti Stara tavoitti puhelimitse yhtiön edustajan Ilkka Immosen.

– Me ollaan tehty tää sopimus jo ennen sitä kun hän meni vankilaan. Snipesin hahmo on suunniteltu jo viime kesänä ja syksynä. Nyt tehdään pelin kehittämistä. Hän on kyllä varmasti jatkossakin mukana, eli kyseessä ei ole yhden projektin sopimus. Hän ehtii kyllä tulla vielä sieltä linnasta pois. Meillä oli koko ajan tiedossa, että tällainen voi tapahtua, Ilkka Immonen kertoi Staralle.

Supertähti sai tuomionsa, koska hän ei maksanut miljoonien dollarien verojaan vuosina 1999 – 2001. Asiassa annettiin tuomio jo vuonna 2008, mutta näyttelijä valitti siitä. Floridalainen tuomioistuin kuitenkin kumosi 47-vuotiaan valituksen ja katsoi hänen syyllistyneen veropetokseen. Verot olivat jääneet maksamatta yhteensä peräti 38 miljoonan dollarin tuloista.