Facebook-käyttäjä: Älä retkahda tähän huijaukseen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisömedia Facebook on joutunut viime aikoina jo useita kertoja erilaisten huijausten ja virusten temmellyskentäksi, kun ihmisiä on houkuteltu viruksia ja muita haittaohjelmia sisältäville sivuille varsinkin seksin avulla. Nyt yhteisöpalvelussa jyllää uusi huijaus.

Tällä kertaa käyttäjiä johdetaan harhaan houkuttelemalla heidät klikkaamaan linkkiä, josta käyttäjien väitetään saavan näkyviinsä historian ensimmäisen Facebook-statuksen. Tietokone-lehden mukaan klikkaus antaa kuitenkin ulkopuoliselle sovellukselle luvan julkaista rahastuslinkkejä käyttäjän profiilin seinällä. Historian ensimmäistä statusta ei kuitenkaan näytetä.

Joulukuun lopussa levisi myös suomalaisten käyttäjien keskuudessa kulovalkean tavoin haittaohjelma, joka siirtyi käyttäjältä toiselle mielenkiintoiselta vaikuttavan linkin välityksellä. Linkissä väitettiin että sivulla olisi tietoa Ryanairin UFO-havainnoista: ”UFO Ryanair avvista un UFO nel volo Oslo – Bergamo ecco il video in anteprima!!”. Kohdesivulla ei ole kuitenkaan mitään asiaan liittyvää, mutta käyttäjän palatessa Facebookin hänen profiiliinsa on ilmestynyt viesti huijaussivusta tykkäämisestä.

Tuoreessa muistissa ovat myös muutaman viikon takaiset huijaukset, jossa käyttäjiä houkuteltiin klikkailemaan linkkejä esimerkiksi teinitähti Miley Cyrusin nakuvideolla ja teinitytön isän reaktioilla tyttärensä pornovideoon. Kummankaan linkin takaa ei löytynyt videoita, vaan haittaohjelmia.