Näyttelijä David Nelson kuoli syöpään

Viihdeuutiset · Stara.fi

Amerikkalainen näyttelijä-ohjaaja David Nelson on kuollut. 74-vuotias tähti menehtyi tiistaina paksusuolen syöpään kotonaan Los Angelesissa. David Nelson nousi 50-luvulla supertähdeksi huippusuositusta The Adventures of Ozzie and Harriet -televisiosarjasta.

Valtavan suosion aikoinaan saaneessa sarjassa seurattiin Nelsonin perheen elämää. Alunperin sarja alkoi radiossa vuonna 1952 ja siirtyi jo samana vuonna televisioon. Televisiosarjaa tehtiin tuon ajan mittapuun mukaan uskomattomat 320 jaksoa vuosina 1952 – 1966.

Nelson oli suosikkisarjan viimeinen elossa ollut jäsen. Hän toimi välillä myös sarjan ohjaajana ja tuottajana. Televisiosarjan ulkokohtauksia kuvattiin studion sijaan Hollywood Hillsin alueella, ja kuvauspaikka on edelleen hyvin suosittu turistikohde. Hittisarjan lisäksi Nelson nähtiin lukuisissa muissakin klassikkosarjoissa, kuten Peyton Place, Lemmenlaiva, Up In Smoke ja High School USA. Lisäksi hän oli mukana useissa elokuvissa.