R.E.M.-yhtyeen Michael Stipe oli kuolla vuorelle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Takavuosina hyvin suositun R.E.M.-yhtyeen ura on ollut viime aikoina selvässä laskusuunnassa. Losing My Religion -kappaleella aikanaan kansainvälisen läpimurtonsa tehneen menestysyhtyeen keulahahmo Michael Stipe on nyt paljastanut olleensa vähällä kuolla teini-ikäisenä.

Stipe kertoi taistelleensa hengestään partioreissullaan eksyttyään 14-vuotiaana teinipoikana vuorella kylmässä ja kosteassa kelissä. Heikoissa varusteissa ollut nuori mies kuitenkin löydettiin ajoissa, mutta hän kärsi vakavasta hypotermiasta.

– Olin kuolla 14-vuotiaana. Olin partiolainen ja eksyin vuorelle. Siellä oli erittäin kylmää, kosteaa ja kauheaa. Isäni luuli minun kuolevan. Minulla oli ensimmäisen asteen hypotermia, jonka oireena oli hallitsematon tärinä ja hallusinaatiot. Seuraavaksi olisin nukahtanut – ja kuollut. Kävin läpi jo kaksi ensimmäistä astetta, laulaja kertoi The New York Post – lehdelle.

Lisäksi Michael Stipe kertoi lehdelle teini-iässä koetun koettelemuksen vaikuttaneen häneen niin, että mies on sittemmin tuntenut olonsa hermostuneeksi ulkoillessaan. Hän myönsi pelkäävänsä luonnossa liikkumista.