Tutkimus: Ensisuudelma päihitti ensimmäisen seksikokemuksen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Aikuiseksi kasvamisen monista rajapyykeistä kaksi erityisintä lienevät ensisuudelma ja ensimmäinen seksikokemus. Nyt niiden tärkeysjärjestyksestä on saatu tuoretta tutkimustietoa, kun ihmisiltä kysyttiin kumman he muistavat paremmin.

Texasin yliopistossa Yhdysvalloissa työskentelevän biologi Sheril Kirshenbaumin teos The Science of Kissing: What Our Lips Are Telling Us julkaistaan lähiaikoina. Siinä tutkija kertoo, että varsinkin naiset antavat enemmän painoarvoa ensisuudelmalle kuin neitsyyden menetykselle. Naiset arvostavat sitä enemmän kuin miehet. Naiset olivat myös asettaneet yleensä ensisuudelmalle enemmän odotuksia kuin se pystyi lopulta lunastamaan.

Tutkimuksen mukaan naiset muistivat ensisuudelmansa osalta peräti 90 prosenttia yksityiskohdista, kun heiltä tiedusteltiin ensisuudelman ja ensimmäisen seksikokemuksen tapahtumista ja olosuhteista. Lisäksi tutkija oli päätynyt johtopäätökseen, jonka mukaan miehet ovat aggressiivisempia suutelijoita siksi että he haluavat ”hukuttaa” naisen testosteroniinsa.