Joss Stone tyrmistytti levypomot: ”Piratismi on mahtavaa!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Brittiläinen 23-vuotias soul-tähti Joss Stone on aiheuttanut taannoin kohua varsin vapaamielisillä ja harkitsemattomilla lausunnoillaan. Nyt kaunotar on suututtanut levypomot puolustamalla musiikin ilmaisjakelua ja piratismia.

– Minusta on se on mahtavaa. Rakastan sitä! Minusta se on upeaa ja tiedätkö miksi? Koska musiikkia pitäisi jakaa. Musiikki on muuttunut hulluksi bisnekseksi. Bisnes on ainoa osa musiikkia, josta minä en pidä. Jos musiikki jaettaisiin ilmaiseksi, ei se enää olisi bisnestä. Olisi vain musiikkia. Siksi minä pidän siitä että musiikkia pitäisi jakaa. En välitä siitä miten ihmiset kuulevat musiikkia, sillä tärkeintä on että kuulevat, Joss Stone kertoi espanjalaisen televisiokanavan haastattelussa.

Aiemmin Joss Stone paljasti käyttävänsä kannabista säännöllisesti ja totesi sen olevan vaarattomampaa kuin alkoholi.

– Poltan ruohoa, mutta en pidä sitä huumeena. Se on ennemminkin yrttiä. En kadu lainkaan tämän sanomista. Minusta kaikki polttavat ruohoa ja ne jotka sanovat muuta valehtelevat. Ruoholle on annettu tällainen ”pirullinen leima”, mutta onko se todella vaarallista? Se saa sinut nauramaan katketaksesi. Minusta alkoholi on paljon vahingollisempaa, sillä ihmiset menevät siitä sekaisin, Joss Stone kertoi.

Joss Stone teki läpimurtonsa vuonna 2003 albumillaan The Soul Sessions. 16-vuotiaan teinitytön, oikealta nimeltään Jocelyn Eve Stoker, tulkintoja ja lauluja ylistettiin tuolloin laajasti. Doverista kotoisin oleva Stone nähtiin jo 14-vuotiaana laulamassa BBC:n televisio-ohjelmassa Star for a Night. Ohjelman ansiosta kykyjenmetsästäjät kuitenkin löysivät hänet, ja ensimmäisen sopimuksensa Joss Stone allekirjoitti BMG:n kanssa viidentoista ikäisenä vuonna 2002.