Rikollinen varasti hakkerin tietokoneen – kosto oli suloinen

Digi · Stara.fi

Turvatekniikka on astellut viime vuosina huimia harppauksia eteenpäin erityisesti langattomien yhteyksien ja nopeiden tietoverkkojen avulla. Samalla myös kannettavien laitteiden tietoturvaan on tullut ominaisuuksia, jollaisista monilla rikollisilla ei ole aavistustakaan.

Maailmalla on uutisoitu jo lukuisista tapauksista, joissa esimerkiksi varastettu iPad tai iPhone on opastanut poliisit suoraan rikollisen kotiin GPS-toimintonsa avulla. Muiden muassa The Black Eyed Peas -yhtyeen Will.i.am sai taannoin omaisuutensa takaisin iPadinsä avulla. Nyt Yhdysvalloissa on paljastunut hieman pidemmälle menevä ja paljon mehukkaampi tarina. Katso video tästä tai artikkelin yltä.

Tietotekniikan opiskelija Zoz kertoi alan seminaarissa, kuinka häneltä varastettiin kotoaan tietokone ja sen varmuuskopiot. Murtovaras ei kuitenkaan ollut kovin teknisesti orientoitunut, joten kone löytyi myöhemmin verkosta ilman että sen salasanoja oli vaihdettu. Näin hakkeri pääsi kirjautumaan omalle koneelleen ja hankkimaan huimasti tietoa varkaasta.

Lopulta varkaan nimi, osoite, kuvat sekä alastonkuvia, eri palvelujen salasanat, verkossa käydyt keskustelut ja paljon muuta tietoa olivat päätyneet varkaalta koneen oikealle omistajalle. Samalla omistaja sai pelastettua verkon yli myös osan tiedostoistaan. Nyt miehen henkilötiedot ovat kaikkien saatavilla hauskan seminaariesityksen jälkeen. Asiasta uutisoi tänään Dome.fi.