Alastomana riehunut ”teräsmies” sai sähköaseesta – ei tehonnut!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen viranomaisilla on ollut jo pidempään käytössä erilaisia sähköaseita, joilla uhkaaviksi katsottavat ihmiset saadaan taltutettua ilman tuliaseiden käyttämistä. Vastaavia aseita on ollut käytössä Suomessakin 2000-luvun alkupuolelta saakka.

Yleensä poliisin sähköase pysäyttää ihmisen kuin ihmisen kertalaukauksella. Poikkeus kuitenkin vahvistaa tämänkin säännön, sillä nyt Yhdysvalloista on löytynyt varsinainen teräsmies. Sunnuntaina aamuyöllä Big Coppitt Keyn poliisi sai ilmoituksen miehestä, joka riehui alastomana liikenteen seassa ja huusi olevansa ”teräsmies” ja ”maailman kuningas”. Asiasta uutisoineen Keys-lehden mukaan mies oli 43-vuotias Richard Gervasi.

Puoli kahdelta yöllä ensimmäinen partio saapui paikalle, ja joutui turvautumaan sähköaseeseen alastoman ja sekavan miehen taltuttamiseksi. Mies oli nimittäin yrittänyt käydä poliisin kimppuun. Yksi laukaus ei kuitenkaan miestä pysäyttänyt, vaan siihen vaadittiin kolme voimakasta sähköpurkausta ennen kuin mies saatiin kiinni ja käsirautoihin. Viranomaiset kertoivat myöhemmin, että mies oli todennäköisesti käyttänyt sekä alkoholia että LSD-huumetta. Hänelle luetaan myöhemmin syytteet häiriön aiheuttamisesta ja poliisin vastustamisesta.