Kirkosta varastettu ikoni löytyi poptähden kotoa

Viihdeuutiset · Stara.fi

1980-luvulla menestystä Culture Club -yhtyeensä riveissä niittänyt discopoppari Boy George valittiin äskettäin mukaan Britannian seuraavaan julkkisten Big Brother -ohjelmaan. Sitten tuli kuitenkin mutka matkaan, sillä hän kärsi edelleen ehdollista vankeustuomiotaan, eikä viranomaiset antaneet lupaa osallistua ohjelmaan.

Vankeustuomion saanut poptähti on nyt tehnyt vaihteeksi kunniakkaan teon, sillä hän on palauttanut Kyproksella sijaitsevaan kirkkoon sieltä varastetun ikonin. 1700-luvulla valmistettu arvoesine päätyi Boy Georgen haltuun, kun hän osti sen 26 vuotta sitten lontoolaiselta myyjältä. Onnellisesta lopusta tiedotti eilen Kyproksen ortodoksinen kirkko.

Varastetun arvoesineen olinpaikka selvisi, kun tarkkasilmäinen pappi huomaisi sen poptähden seinällä hollantilaisessa televisio-ohjelmassa. Pappi selvitti, että lähes 300 vuotta vanha ikoni oli aikoinaan varastettu Saint Charalambosin kirkosta Kyproksen turkkilaiselta alueelta. Poptähdelle esitettiin selvitys ikonin historiasta, ja sen jälkeen Boy George päätti palauttaa sen oikealle omistajalleen.