Facebook teki sen! Muutoksella kauaskantoiset seuraukset

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on nimetty jo ”internetiksi internetin sisällä”, koska sillä on nykyisin jo yli puoli miljardia käyttäjää. Tämän ihmismassan ansiosta palvelun tekemät muutokset heijastuvat yleensä varsin laajalle.

Nyt Facebook on ottanut osaltaan kantaa homoliittoihin, sillä sen parisuhde-statukseen on päivitetty mahdollisuus ilmoittaa olevansa rekisteröidyssä parisuhteessa. Homo- ja lesboparit ovat toivoneen tämänkaltaista kannanottoa Facebookilta jo pitkään, ja nyt heidän toiveisiinsa on vastattu.

– Facebookin käyttäjät ovat odottaneet tätä kovasti. Haluamme tarjota ihmisille mahdollisuuden ilmoittaa Facebookissa heidän aidon parisuhdetilanteensa, Facebookin tiedottaja Andrew Noyes kertoi Huffington Postille.

Ominaisuus tuli eilen käyttöön jo ainakin Britanniassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Ranskassa ja Australiassa. Suomeen tulosta ei ole vielä annettu tietoa. Homo- ja lesbojärjestöt ympäri maailmaa ovat kiitelleet uuden ominaisuuden lisäämisestä. Alunperin se kehitettiin palveluun jo vuonna 2007, mutta sitä ei kuitenkaan otettu tuolloin käyttöön.