Facebook poisti vahingossa topless-taidekuvan – pyysi anteeksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on nykyisin varsin tiukka siitä, että palvelussa julkaistava kuvat täyttävät vaaditut ehdot. Kiellettyjen joukossa ovat esimerkiksi siveettömät kuvat, mutta joskus niiden määritteleminen on vaikeaa.

Nyt Yhdysvalloissa uutisoidaankin, kuinka Facebook oli mennyt poistamaan erän taidekuvia, koska se piti kuvia siveettöminä. Myöhemmin selvisi, että kyseessä olivat taideopiskelijoiden teoksia, jotka julkaistiin myös New York Academy of Art -oppilaitoksen Facebook-ryhmässä.

The New York Times -lehden mukaan ryhmän kuvagalleriassa julkaistiin valokuva, jossa nähtiin Steven Assaelin piirros naisen paljaasta ylävartalosta. Palvelu kuitenkin yllättäen poisti kuvan ja esti ryhmän ylläpitäjiltä uusien kuvien lataamisen palveluun. Oppilaitoksen henkilökunta kirjoitti asiasta blogiinsa ja kertoi, että sensuroidun kuvan piirtäjä Steven Assaelin töitä on esillä myös taidegallerioissa.

Kirjoituksessa ihmeteltiin kuinka internetpalvelu voi tehdä ihmisten puolesta valintoja siitä mikä on sopivaa taidetta. Kirjoituksen jälkeen Facebook myönsi tehneensä virheen ja pahoitteli tapahtunutta. Lisäksi palvelu ilmoitti, että sen kirjoittamaton sääntö sallii alastomien patsaiden ja alastomuutta esittävien piirrosten julkaisemisen.