Facebookin ”vakoilusovellus” onkin huijausta – parisuhdemuutokset saa ilmankin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Internetin yhteisöpalveluissa on nykyisin merkittävästi aikaisempaa seurata haluamiensa henkilöiden kuulumisia ja esimerkiksi ihmissuhteiden muuttumista erilaisten statuspäivitysten muodossa.

Omat kuulumisensa voi esimerkiksi Facebookissa rajata näkymään vain valitsemilleen kavereille, mutta moni on jättänyt profiilinsa avoimeksi, eli kaikkien katsottavaksi.

Nyt entisten seurustelukumppanien ja ihastusten suhdetilan seuraamiseksi on kehitetty oma verkkopalvelunsa, Breakup Notifier. Palvelu on tarkoitettu helpottamaan uteliaiden kanssaihmisten tiedonjanoa siitä kuka Facebook-kavereista on milloinkin eronnut tai muuten päättänyt ihmissuhteensa.

Sovellus on saanut runsaasti huomiota mediassa ympäri maailmaa, mutta nyt sovellusta tutkinut All Facebook paljastaa, että kyse on vain huijauksesta. Kaiken lisäksi kavereiden suhdetilan muutokset näkyvät joka tapauksessa käyttäjien etusivun syötteessä, ellei sitä ole erikseen estetty.